כאשר מחליטים ליזום וליישם רעיון כלשהו חייבים ללמוד ולהבין את מרכיביו ואת מורכבותו. כך נהגתי כאשר החלטתי לפני כשלוש שנים להניע את ליין מסיבות הריקודים לגילאי ה-50. ראשית הבנתי אני שקיימת בעיה מתוך נסיון אישי ותוך התיעצות מקיפה עם רבים שהם בני גילי בעלי רקע אישי פחות או יותר זהה. מסתבר שהרדידות קיימת בכל מקום , לדאבוני הרב, וגם קיימת בענף המסיבות והאירועים. הרדידות מונעת בגלל הרצון להרויח כסף מהר וכמה שיותר. בענף הזה של ארועים ומסיבות אסור שתיהיה רדידות כיון שבמצב כזה לא ניתן לבנות מוניטין חיובי ובודאי לא ניתן לשמור על וותק. כאשר קהל אינו מרוצה או חש כי התמורה לכספו חסרה, הוא יגיב בפרסום שלילי בקרב מקורביו, לא יחזור בשנית למקום ובכך המיזם נועד לכשלון. לאור הנסיון שיש לי והידע החלטתי לנצל את היתרון הזה וכך נהגתי בהפקתי. במאמר זה אפרט את שיקולי הדעת שהכתיבו את התנהלותי ואני גאה לשתף אתכם בהם.
1. יכולתי לשכור די ג'יי צעיר שיגיע אל המקום עם מחשב נייד עמוס במוזיקה מגוונת צרובה מהאינטרנט, עם מערכת הגברה ממוצעת שמורכבת מזוג רמקולים ומגבר עם מיקרופון תמורת כמה מאות שקלים ובכך לסגור את הנושא האומנותי... אך לא, העדפתי למענכם להביא להקה של חמישה נגנים זמרים וזמרת עם כל הלוגיסטיקה, של כלי נגינה, גיטרות, תופים, קלידים, מגברים מערכת הגברה עם מיקרופונים מוניטורים וזאת כדי שהמוזיקה תישמע אמיתית חיה עם המון נשמה. אין ספק שכולם משוכנעים שלהקה חיה מניעה בביצועיה ובנגינתה את הקהל בעשרות מונים וגם אלה שאינם רוקדים , עצם ההאזנה והצפיה בלהקה הם חוויה בפני עצמה, וזאת שהלהקה היא מוכשרת ואיכותית.
2.יכולתי לשכור אולם שממוקם באזור תעשיה מרוחק ,חשוך בלילות מן הסתם שעלותו היא זולה והרעש שבוקע ממנו אינו מפריע כי אינו ממוקם באזור מגורים. אך לא , העדפתי למענכם לחפש ולמצוא אולם שממוקם באזור נגיש ידידותי ומואר כגון קאנטרי קלאב, שהגישה אליו היא נוחה וסביבתו נאה ואיכותית ועיצובו הפנימי יאה לרמה ולאכותו המכובדת של קהל בוגרים ותרבותי, תוך הקפדה יתרה על מיזוג אויר, תאורה, יכולת איכלוס ללא צפיפות, מקומות ישיבה, רחבת ריקודים, במה ללהקה שכל אחד יוכל לראותה ולהאזין לה ובכך לספק תמורה נאותה יותר למרות העלויות הגדולות יותר מבחינת השכירות.החשוב מכל שכמובן תיהיה חניה בשפע וללא תשלום
3.יכולתי להסתפק בכיבוד קל שיכלול סלטים קרים, שתיה ממכונת תרכיזים, בהגשה על שולחן דמוי מזנון בכמות מוגבלת שאינה תואמת את מספר המוזמנים, אך לא ...למענכם העדפתי להתקשר עם נותן שרות מקצועי בתחום הקיטרינג שהצליח באמצעות הידע המקצועי שלו לארגן תפריט של ארוחת ערב בשרית מעולה ומגוונת. התפריט כולל מבחר סלטים עם תוספות למנות הבשר וכולל גם קינוח כשהכל מוגש חם בצורה אסטתית נאה ומכובדת במהלך כל הערב בכדי למנוע חוסר או לחץ בהגשה.. כמובן שאת השתייה התאמנו לקהל תוך הקפדה על משקאות דיאט למיניהם קרים וגם שתיה חמה על סוגיה, וגם וודקה עם יין להרמת מצב הרוח.
למעשה אלה הפרמטרים החשובים להצלחת ארוע. לרקוד, לאכול, לשתות ולבלות האוירה איכותית ומכובדת. ועם המוטו הזה אני מתנהל כשהמטרה היא לשדרג את המרכיבים במטרה להעלות את איכותו של הארוע. אך מעל הכל מרחפת עננה חשובה שמכתיבה את ההצלחה. וכוונתי למחיר. מאחר והקהל הוא בררן ומשווה בין נותני השרות, יש להיות מאוד ערנים לנושא המחיר. לכן על ידי יעילות, צמצום עלויות, מציאת ספקים אטרקטיבים, הצלחנו לשמור על רמת מחירים סבירה שמאפשרת למעשה להתמודד מול האחרים וזאת תוך הקפדה לשמור על הקיים.
גבי אבדי מנהל ליין המסיבות לגילאי 50 עם להקת "הולידיי" www.50-live.com